Фински жири одлучио: Box System освојио улазницу за Slush


11.10.2018

Одлуком финских стручњака, стартап Box System је победник овогодишњег локалног Slush такмичења. Победом на локалном такмичењу, Box System је освојио јединствену прилику да учествује у програму Хелсинки BootCamp и улазницу за Slush 2018 конференцију, који се одржавају у новембру и децембру у Хелсинкију.

Box System је осмислио производ под називом WooBox који се користи за транспорт свежих намирница које захтевају одређене температурне услове. WooBox је сачињен од дрвета и вуне и природна је алтернатива експандираној полистиренској пени. Box System тим стреми да постане важна карика у ланцу циркуларне економије, на глобалном нивоу и да, на тај начин, допринесе одрживој будућности наше планете.

„Очекујемо да пронађемо партнере и инвеститоре у Скандинавији који би се укључили у наш концепт замене стиропора промовисањем пририодних изолационих материјала као што су вуна и дрво. Такође, надамо се ширењу мреже контаката и евентуалне сарадње са осталим стартаповима и организацијама које имају еколошку и зелену компоненту у својој мисији.”, каже Никица Маринковић, оснивач стартапа Box System.

На овом такмичењу, које је по четврти пут организовао Фонд за иновациону делатност и Амбасада Финске у Београду, учествовало је 11 стартапа који развијају своје идеје у области одрживих иновација, са врло различитим оргиналним решењима за горућа питања.

Slush конфереција, једна од највећих те врсте у Европи, пружа могућност стартапима да се представе бројним инвеститорима и компанијама, док им BootCamp омогућава да унапреде своје вештине и пословну идеју. Прошле године ова дводневна конференција је окупила 20 хиљада посетилаца из 130 земаља, укључујући више од 2.600 стартапа и 1.600 инвеститора. Ове године конференција Slush се одржава 4. и 5. децембра.