Фински жири одлучио: Box System освојио улазницу за Slush


15.10.2018

Београд, 11. новембар 2018. – Одлуком финских стручњака, стартап Box System је победник овогодишњег локалног Slush такмичења. Победом на локалном такмичењу, Box System је освојио јединствену прилику да учествује у програму Хелсинки BootCamp и улазницу за Slush 2018 конференцију, који се одржавају у новембру и децембру у Хелсинкију.

Box System је осмислио производ под називом WooBox који се користи за транспорт свежих намирница које захтевају одређене температурне услове. WooBox је сачињен од дрвета и вуне и природна је алтернатива експандираној полистиренској пени. Box System тим стреми да постане важна карика у ланцу циркуларне економије, на глобалном нивоу и да, на тај начин, допринесе одрживој будућности наше планете.

„Очекујемо да пронађемо партнере и инвеститоре у Скандинавији који би се укључили у наш концепт замене стиропора промовисањем пририодних изолационих материјала као што су вуна и дрво. Такође, надамо се ширењу мреже контаката и евентуалне сарадње са осталим стартаповима и организацијама које имају еколошку и зелену компоненту у својој мисији.”, каже Никица Маринковић, оснивач стартапа Box System.

На овом такмичењу, које је по четврти пут организовао Фонд за иновациону делатност и Амбасада Финске у Београду, учествовало је 11 стартапа који развијају своје идеје у области одрживих иновација, са врло различитим оргиналним решењима за горућа питања.

Slush конфереција, једна од највећих те врсте у Европи, пружа могућност стартапима да се представе бројним инвеститорима и компанијама, док им BootCamp омогућава да унапреде своје вештине и пословну идеју. Прошле године ова дводневна конференција је окупила 20 хиљада посетилаца из 130 земаља, укључујући више од 2.600 стартапа и 1.600 инвеститора. Ове године конференција Slush се одржава 4. и 5. децембра.