Neopix први стартап из Србије на Slush


28.10.2015

Први пут ове године стартап компанија из Србије учествоваће на једном од највећих светских скупова посвећеним иновацијама – Конференцији Slush у Финској наредног месеца.

Србију ће на Конференцији Slush представљати Neopix, млада дигитална креативна компанија са канцеларијама у Нишу и Београду, опредељена за веб и мобилне технологије. Захваљујућу видео игри за мобилне платформе „They Mean Well“, они су у конкуренцији 14 стартап компанија победили на локалном такмичењу за Slush, које су августа ове године организовали Министарство спољних послова Финске и Фонд за иновациону делатност из Београда. Домаће стартап компаније у Србији имале су јединствену прилику да представе своје идеје у области друштвених иновација и квалификују се за конференцију у Финској.

“Финска је призната као једна од водећих земаља у свету у области иновација и подршке стартап компанијама. Веома ми је драго што Финска може да понуди своје знање и допринесе развоју иновационог екосистема у Србији. Фонд за иновациону делатност спроводи бројне активности са српским стартап компанијама, те је он наш природни партнер у овом послу. Желим Neopix-у успех и незаборавно искуство на Slushu 2015″, рекао је Перти Иконен, амбасадор Финске у Београду, на јучерашњем пријему поводом одласка победника у Хелсинки.

Slush је дводневна конференција намењена стартап компанијама. Ове године одржава се у престонци Финске 11. и 12. новембра. Прошле године за само два дана привукла је 14.000 посетилаца из 80 земаља, 1.400 стартап компанија, 750 инвеститора и 690 новинара. Током конференције одржано је више од 3.700 састанака између предузетника и инвеститора.

“Победа на локалном такмичењу за нас представља потврду водећих људи из индустрије да је Neopix на правом путу, да су теме на којима радимо релевантне, као и да је квалитет производа на завидном нивоу. Одлазак на Конференцију за нас представља идеалну прилику да свој тим представимо европској публици, али и да ступимо у контакт са инвеститорима, компанијама и организацијама које нам могу помоћи у даљој реализацији наших идеја”, каже Никола Цветковић, један од оснивача Neopix-а.

Фонд за иновациону делатност Републике Србије унапређује везе између науке, технологије и привреде и доприноси подстицању развоја иновативног предузетништва. Током протекле четири године, у оквиру Пројекта подршке иновацијама у Србији вредног  ЕУР 8,4 милиона, Фонд је из приступних средстава Европске уније доделио финансијску подршку за више од 50 иновативних компанија из Србије.