Регионална сарадња у области иновација


28.11.2018

Министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић посетио је данас Фонд за иновациону делатност у циљу јачања сарадње и размене искустава у облати подршке развоју иновација.
 
Овом приликом, директор Фонда за иновациону делатност Иван Ракоњац представио је начин функционисања и активности Фонда и истакао значај проширења сарадње у региону, како би и област иновација била спона ближег повезивања и остваривања заједничких циљева привредног развоја.
 
„Искуства Фонда за иновациони делатност су веома корисна за нас и свакако ће нам помоћи у поступку оснивања институције за подршку иновацијама у Републици Српској,” рекао је Ален Шаренић, министар науке и технологије Републике Српске.
 
Он је истакао је да ће кроз рад ове будуће институције, Министарство науке и технологије Републике Српске настојати да подстакне младе људе да покрену своје бизнисе, развијају нове идеје и освајају нова тржишта.
 
„Нама су неопходне иновације, већа издвајања за научна истраживања и стварање услова за изградњу иновационог екоститема. Управо је пројекат о којем смо разговарали основ за ближу сарадњу између Србије и Републике Српске у овој области“, изјавио је Ален Шаренић, министар науке и технологије Републике Српске.
 
„Фонд за иновациону делатност ће пружити пуну подршку у оснивању сродне институције. Драго нам је да наше искуство и добру праксу можемо поделити са колегама из Републике Српске,“ рекао је Иван Ракоњац, директор Фонда за иновациону делатност и додао да подршка иновацијама доприноси развоју привреде засноване на знању.