Обука у Фонду за 12 иновативних компанијa


17.09.2014

Фонд за иновациону делатност је од 15. до 18. септембра 2014. године, по четврти пут организовао општу обуку за компаније којима је одобрено финансирање у оквиру последњег позива за Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација.

Обука је саставни део Пројекта подршке иновацијама у Србији и у потпуности  организује и финансира Фонд за иновациону делатност, а обуком су обухваћене  следеће теме: развој пословања, анализа пословних прилика, заштита и монетизација интелектуалне својине, комерцијализација и излазак на тржиште иновативних производа, услуга и технологија, управљање финансијама и привлачење будућих инвестиција.

“Општа обука организована од стране Фонда за Иновациону делатност за COPRIX Mediu је била веома значајна. Ментори, сесије као и теме које су обрађене током обуке помогле су како компанији тако и мени као директору компаније у виду стечених нових сазнања, посебну у области External financing options and role of private equity/venture capital (PE/VC) and, Company assessment and financial management and Exit strategies, која ћемо свакако применити у будућем пословању”, рекла је Ана Копрић, директорка Coprix Media d.o.o.

На овај начин Фонд је наставио да пружа помоћ младим иновативним компанијама да унапреде своје знање у наведним областима. Међународни експерти Донал О’Конел, Габор Бараниа, Јехуда Биндер и Улрих Бас су кроз интерактиван приступ, током обуке пренели знање компанијама у областима које су им кључне за даљи пословни развој.