EASYPASS: Zakaži čas začas!


23.06.2022

Startap EasyPass je kreirao digitalnu platformu koja vam pomaže da pronađete profesora iz bilo koje oblasti i lako zakažete privatan čas.

Mlade inovatorke Jana Antić i Marijana Jovanović osnovale su startap EasyPass sa idejom da i učenicima i profesorima olakšaju put do znanja. Još kao studentkinje suočavale su se sa nedostatkom vremena u procesu sticanja novih znanja i veština. Stoga su došle na ideju da ubrzaju, unaprede i pojednostave obrazovni proces, a ujedno sačuvaju dosledan kvalitet. Razvile su digitalnu platformu EasyPass, koja povezuje profesore i učenike u samo nekoliko klikova.

„Tražnja za privatnim časovima i pomoći pri učenju i unapređenju veština je sve veća. Svakom studentu ili učeniku je bila nekada potrebna pomoć pri učenju, a takođe je velika tražnja i za sticanjem veština koje se uče kroz kurseve i sesije“, istakle su Marijana i Jana.

Platforma je nastala u jeku pandemije, jer su se tada javili prvi problemi učenja na daljinu. Školski sistem je bio primoran da funkcioniše online. Vreme prilagođavanja profesora i đaka na online nastavu potrajao je neko vreme. U tom trenutku javila se potreba za dodatnom nastavom i privatnim časovima.

Izazovi za EasyPass tim

Oblast neformalne edukacije je relativno nova oblast na našem tržištu. Jedan od prvih izazova sa kojim se susreće EasyPass tim je edukacija korisnika u vezi postojanja usluga online privatnih časova. Zatim, uspostavljanje balansa između ponude i tražnje na sajtu, odnosno da svaki profesor koji je registrovan na sajtu ima dovoljan broj zakazanih časova, a da sa druge strane, svaki roditelj ili student koji je u potrazi za privatnim časovima može da nađe adekvatnog profesora. Pronalaženje kvalitetnog nastavnog kadra je takođe jedan od zahtevnijih poduhvata.

„Mnogi studenti, baš kao i đaci osnovnih i srednjih škola, u stalnoj su potrazi za dobrim nastavnicima koji će im kroz individualnu nastavu i privatne časove pomoći u savladavanju gradiva“, potvrdile su Marijana i Jana.

Mlade preduzetnice zadale su sebi visoke ciljeve. U želji da ubrzaju svoj razvoj, steknu neke nove veštine i znanja u poslovanju, prijavile su se za učešće u programu akceleracije Katapult. Danas su deo Katapult zajednice, jer je Fond za inovacionu delatnost prepoznao njihov potencijal. Od programa očekuju „katapultiranje“ u naredna tri meseca, jer im je potrebna podrška na putu do tržišta.

Katapult podrška za digitalna vrata znanja

Budući da imaju više od 20.000 poseta sajtu mesečno, preko 200 aktivnih profesora kao i 2. 000 zakazanih časova, platformi EasyPass neophodan je dalji razvoj kako bi se zadovoljile potrebe na tržištu.

Katapult svojim korisnicima na putu do tržišta nudi finansijsku i mentorsku podršku. Kako ističu, najvažniji su im kontakti, razmena novih ideja i iskustava sa predstavnicima drugih stratapa.

„Mnogi imaju više iskustva i znanja od nas, možemo mnogo da naučimo od njih i tako gradimo startap zajednicu i podržavamo se međusobno“, zaključile su.

Finansijsku podršku iskoristiće za implementaciju novih pogodnosti na platformi, među kojima je i kalendar za zakazivanje privatnih časova. Takođe, da bi profesorima bilo jednostavnije, otvoriće sekciju „Pitaj profesora“ i na taj način pokrenuti online učionicu sa belom tablom. Mentorska podrška značiće za jačanje kapaciteta i „vetar u leđa“ kada je reč o plasiranju proizvoda na evropsko tržište.

Ako ste nameravali da jednog dana počnete sa učenjem, Jana i Marijana su za vas kreirale digitalni svet znanja. Utvrdite vaše zanje i naučite nešto novo!