ZATVOREN JAVNI POZIV


31.12.2019

Danas, 31. decembra u 15 časova istekao je rok za dostavljanje predloga inovativnih projekata za Program ranog razvoja i Program saradnje nauke i privrede. Javni poziv za programe Fonda bio je raspisan 10. oktobra 2019. godine.

U narednom periodu, tim Fonda za inovacionu delatnost će raditi na proveri podobnosti pristiglih prijava. Svi projekti koji ispune uslove podobnosti biće upućeni na međunarodnu nezavisnu procenu koju sprovode tehnički recenzenti i petočlana Ekspertska komisija. Nakon prve faze procene, najkvalitetniji projekti dobiće priliku da uživo prezentuju svoje inovacije pred Ekspertskom komisijom, posle čega se donosi konačna odluka o finansiranju na osnovu kvaliteta projekata i raspoloživih sredstava opredeljenih za javni poziv. Odluka o užem izboru očekuje se početkom marta, dok se finalizacija postupka konačnog izbora projekata za finansiranje očekuje početkom aprila 2020. godine.

Za ovaj javni poziv obezbeđena su sredstva u iznosu od šest miliona evra u okviru budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a kroz „Projekat za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja“ (po osnovu Sporazuma o zajmu između Republike Srbije i Svetske banke).