CHONKY LOAF: Виртуелни свет радости и инспирације


29.05.2024

Више од игре: Pixel-art game Everholm

 

У свету игара, свака прича започиње са сјајном идејом и страственим тимом који је спреман да је претвори у стварност. За CHONKY LOAF студио из Ниша, та прича постаје стварност са игром Everholm – иновативном игром која полако осваја срца гејмера широм света, иако је још увек у тест фази. Ови млади ентузијасти су најпре истражили своју идеју и увидели да постоји више од 30 милиона потенцијалних играча авантуре коју су осмислили.

”Идеја игре Everholm јесте помоћи људима да, после напорног дана, у некој фотељи, могу да се опусте уз нашу игрицу”, описује Павле Миљковић, задужен за развој бизниса у компанији CHONKY LOAF и додаје да су велики фанови игара које су инспирација Everholm-у: ”Као такви схватили смо да тренутно на тржишту не постоји ништа што би заситило наше потребе”.

Игра Everholm

Свету су објавили да ће играчи у игри Everholm доживети спој авантуре, истраживања и симулације живота на фарми, стварајући искуство које истовремено одушевљава и изазива. У непредвидивом окружењу, сваки дан носи нове изазове и могућности за откривање. Кроз узгој усева и животиња, играчи ће градити своју фарму и стварати изворе прихода, али такође ће имати прилику да се повежу са локалном заједницом. Поред идиличног живота на фарми, за оне играче који поред опуштања желе и додатне изазове, острво Everholm крије тајне које чекају да буду откривене. Кроз серију загонетки, мисија и скривених подручја, играчи ће истраживати богату историју и тајне Everholm-а.

Изазови савременог гејмера

Један од главних проблема које су препознали код играча је што се често превише удубе у игре овог типа. Након проведених стотина сати, многи се запитају шта су заправо постигли и доживе егзистенцијалну кризу. CHONKY LOAF жели да Everholm буде другачији. „Желимо да омогућимо играчима да се међусобно повежу путем blockchain технологије и хибридног multiplayera-а, нудећи им прилику за интеракцију са другим играчима исте игре, док истовремено стварају вредност која је искључиво њихова“, наглашава Миљковић.

Визија тима је да створе игру која није само забавна, већ и дубоко испуњавајућа, која ће играчима пружити могућност да се ослободе стреса и повежу са заједницом играча. Everholm је више од обичне игре - то је виртуелни свет који доноси радост и инспирацију. Blockchain технологија је већ присутна у свету игара, али тим верује да Everholm доноси револуцију у томе што се фокусира на потребе играча уместо на трговце. Уверени су да ће Everholm бити прва игра која циља гејмере, доносећи им јединствено искуство.

Како до успеха?

Чини се да екипу из Ниша, која има велико искуство у развоју виртуелних игара, издваја иновативни приступ развоју игара јер је основна идеја да створе искуство које дефинише жанр. Комбинујући технологију, уметност и наратив, CHONKY LOAF студио ствара игру која је истовремено изазовна и приступачна, комплексна и привлачна.

Поред рада на игри, тим се суочава са бројним изазовима - финансијским, техничким и креативним. Међутим, они не одустају. Са подршком програма Паметни почетак Фонда за иновациону делатност успели су да превазиђу прве препреке и пронађу партнере који су спремни да објаве игрицу и финансирају завршетак пројекта. Сада су захваљујући средствима Европске уније кроз Програма раног развоја успели да унапреде Everholm и привуку пажњу више од 30 милиона потенцијалних играча авантуре.

CHONKY LOAF је доказ да комбинација страсти, иновације и упорности отвара врата остварењу циљева. За младе тимове који сањају о успеху, порука је јасна - верујте у своју идеју, радите напорно и не одустајте.

 

                     

 

Уговором о директном гранту - Повећање иновационих капацитета и технолошке спремности МСП, који је потписан између Фонда за иновациону делатност и Министарства финансија (Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније) обезбеђује средства за наставак спровођења Програма раног развоја,  Програма суфинансирања иновација и Програма сарадње науке и привреде.

Укупна вредност Уговора о Директном гранту износи 20 милиона евра, од чега 15 милиона евра из Претприступних фондова Европске уније за 2018. годину (ИПА 2018) и 5 милиона евра из буџета Републике Србије, са раздела Министарства науке, технолошког развоја и иновација. 

Износ опредељен за финансирање одобрених пројеката у оквиру Програма раног развојаПрограма суфинансирања иновација и Програма сарадње науке и привреде, финансираних у оквиру овог Уговора о Директном гранту износи 18 милиона евра. Више о пројекту можете сазнати на: http://www.inovacionifond.rs/