#ЕУзаТебе: Завршен јавни позив за пројектно финансирање развоја иновација


01.04.2024

Фонд затвара јавни позив за доделу бесповратних средстава у оквиру друге фазе ИПА пројекта "Повећање иновационих капацитета и раста малих и средњих предузећа". На јавни позив за Програм раног развоја, Програм суфинансирања иновација и Програм сарадње науке и привреде, који је био отворен од 12. децембра прошле године до 01. априла 2024. године у 12 часова, пристигло је укупно 333 пријаве.

Иновативни пројекти предузећа који су у складу са критеријумима јавног позива биће упућени на међународну независну процену коју спроводе технички рецензенти и Експертска комисија. Након прве фазе процене, најквалитетнији пројекти добиће прилику да се уживо представе пред Експертском комисијом, након чега се доноси коначна одлука о финансирању на основу квалитета пројеката и расположивих средстава опредељених за јавни позив.

Очекује се да ће одлука о селекцији иновативних пројеката бити донета средином маја 2024. године, док се завршетак процеса коначног избора пројеката за финансирање планира за јул 2024. године.

Средства за реализацију другог јавног позива укупне вредности од 10,3 милиона евра, обезбеђена су захваљујући удруженим средствима Владе Републике Србије (Министарство науке, технолошког развоја и иновација) и Европске уније.