Techno Foam остварио промет преко 800 хиљада евра


28.10.2014

Techno Foam d.o.o. је стартап компанија основана са циљем да развија нове машине за производњу и обраду вештачких сунђера и сунђерастих материјала-профилисање, сечење и ламинацију.

Као један од добитника финансирања кроз Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација,  компанија је добила могућност да се потпуно посвети истраживању и развоју и интензивном развојном процесу дизајнирања и склапања машина за производњу сунђера. Компанија је у року од годину дана успешно реализовала пројекат у оквиру Поргама раног развоја, док имплементација кроз Програм суфинансирања још увек траје. Позитвна искуства стечена кроз Програм раног развоја и идеја за нови пројекат „Машина за сечење и паковање сунђера“ омогућили су да компанија Techno Foam учествује у новом циклусу и добије финансирање и о уквиру Програма суфинансирања иновација Фонда за иновациону делатност.

Побољшање/ иновација је у потпуно другачијем концепту решења функционисања машина, а не само побољшање појединих карактеристика већ постојећих модела, у погледу брзине, рада, потрошње репроматеријала, аутоматизације и безбедности захваљујући примени међународних техничких стандарда из области машиноградње.

У протекле две године компанија је продала 2 машине за ламинацију и 4 машине за сечење и паковање сунђера купцима у Белорусији, Турској, Румунији, Србији у вредности од преко 100 милиона динара, а у току су и преговори са купцем из Абу Дабија.

„Будућност припада модерним и иновативним предузећима која брижно планирају и стратешки управљају својим пословањем. Није довољна само добра идеја и пројекат који добро изгледа на папиру. Потребно је да идеја заживи, да верујете у оно што радите и на крају наравно да је профитабилна. Основни циљ Techno Foam-а је да у наредних неколико година пројектује и произведе што више машина ове и сличне намене, развијајући још напреднију технологију, а све то користећи синергију вишегодишњег искуства у овој области са знањем и способношћу нашег стручног тима инжењера и менаџера.“ рекла је Сладјана Богуновиц Батица, маркетинг менаџер и координатор пројекта.